Det blev ju lika fantastisk och solig idag.
Vi tog en tur till Drottningsholm och "hundöarna", familjen åt vårens första glass. Jag tittade på utan problem.
Till middag blev det favoritgrytan med fläskfilé.
LCHF när det är som bäst:
500 gr fläskfilé
1 gul lök
1 röd paprika
50 gr champinjoner
2 vitlöksklyftor
3 dl vispgrädde
1 msk tomatpuré
1 msk soja
2 msk kalvfond
1-2 tsk sambal oelek
Salt och peppar
Hacka lök, champinjoner och röd paprika
Putsa och skiva fläskfilén tunt
Fräs lök, champinjoner och paprika i en tjockbottnad gryta.
Lyft ur grönsakerna och bryn på köttet och häll på grädden,
sen lägg tillbaka grönsakerna.
Lägg ner resten av ingredienserna och låt puttra i ca 10 min,
tills fläskfilén är klar. Smaka av med salt och peppar.
Färsk sparris och/eller lättstekt zuccini är gott om man vill
behålla maten LCHF, annars är det gott med pressad potatis
eller ris.
Receptet är hämtat ur den här boken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar