Cheesecake
Tårtan serveras väl kyld, gärna dekorerad med bär.
Detta behövs till en stor tårta:
Botten
- 250g nötter (Jag tog bara sötmandel, men det går bra att blanda olika)
- 1 tsk Kanel
- 100g smält smör
Fyllning
- 500g Philadelphiaost (naturell)
- 3 ägg
- 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
- 1/2 – 1 dl strö sötningsmedel (valfritt) (jag tog ½ dl Sukrin och det räckte)
Topping
- 4 dl Crème Fraiche (34%)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader. Mixa nötterna ordentligt. Blanda sedan i Kanel och smält smör till en massa. Fördela i en form (ca 24cm) med löstagbar botten. Förgrädda mitt i ugnen 10 min.
- Vispa osten jämn. Tillsätt ägg, sötningsströ och vaniljpulver. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 45 min. Låt kakan svalna något.
- Rör Crème Fraiche tills den blir till en jämn, lite rinnigare smet och bre den över kakan i ett jämnt lager. Grädda ytterligare 10 min.
- Låt kakan kallna och ställ i kylskåp minst två timmar innan den serveras väl kyld, gärna garnerad med bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar