lördag 16 juli 2011

Recept på Cheescake LCHF

Cheesecake

Tårtan serveras väl kyld, gärna dekorerad med bär.
Detta behövs till en stor tårta:

Botten
  • 250g nötter (Jag tog bara sötmandel, men det går bra att blanda olika)
  • 1 tsk Kanel
  • 100g smält smör
Fyllning
  • 500g Philadelphiaost (naturell)
  • 3 ägg
  • 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 1/2 – 1 dl strö sötningsmedel (valfritt) (jag tog ½ dl Sukrin och det räckte)
Topping
  • 4 dl Crème Fraiche (34%)
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 175 grader. Mixa nötterna ordentligt.  Blanda sedan i Kanel och smält smör till en massa. Fördela i en form (ca 24cm) med löstagbar botten. Förgrädda mitt i ugnen 10 min.
  • Vispa osten jämn. Tillsätt ägg, sötningsströ och vaniljpulver. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 45 min. Låt kakan svalna något.
  • Rör Crème Fraiche tills den blir till en jämn, lite rinnigare smet och bre den över kakan i ett jämnt lager. Grädda ytterligare 10 min.
  • Låt kakan kallna och ställ i kylskåp minst två timmar innan den serveras väl kyld, gärna garnerad med bär.

Inga kommentarer: