måndag 18 juli 2011

Jag bakar mer LCHF

LCHF Franskbröd
Ca 20 skivor á 1 kolhydrat!
3 dl mandelmjöl
6 dl stark riven ost
6 ägg
3 tsk bakpulver
2,25 msk fiberhusk
9 msk BakePro

Blanda de torra ingredienserna och sedan i med ägg och ost. Rör noga och låt sedan stå i 10 min.
Häll i bakpappersklädd brödform (sockerkaksform) och grädda i 225 g.
Jag hade mitt bröd inne 30 min. Satte på folie över brödet efter 20 min och efter 30 min stängde jag av ugnen men lät brödet stå kvar inne ett tag.



Kanelbullar ca 10st

Degen:
4dl 
Bakerix
4st stora ägg
0,75 dl 
Sötrix
1 tsk mald kardemumma
1/2 tsk äkta 
vaniljpulver

Fyllning:
Smör
Kanel
Strö sötrix
Hackade nötter eller mandelflarn

Blanda Sötrix, kardemumma och vaniljpulver med Bakerix i en bunke.
Vispa äggen riktigt pösiga i ca 3 minuter med en elvisp. Byt till degkrokar på vispen och vispa i 4dl mjölblandning. Smeten skall bli ganska lös som en gröt. Täck smeten med plastfolie och låt den vila i 20-30 minuter. Lägg degen direkt på ett bakplåtspapper. Tryck ut den lite med händerna, täck sedan hela degen med plastfolie, kavla utanpå plasten tills degen täcker bakplåtspappret, drag försiktigt bort plasten.
Hyvla tunna smörskivor som du täcker degen med, pudra med kanel och Strö-sötrix. Rulla försiktigt ihop degen till en rulle, tag hjälp av bakplåtspappret när du rullar. Skär ut bullar och lägg dem i bullformar, pensla med uppvispat ägg och strö över hackade nötter.
Grädda nederst i ugnen på 175 grader i ca 17 minuter.



Långfranska.  Skiva, styckfrys och ta fram och rosta :-)




Kanelbullar, LCHF-style




Tillsammans med en cappuccino i finaste muggen

Inga kommentarer: